Lakókocsi szállás

...több, mint egy nyaralás!

Lido Degli Estensi, a pihenés és szórakozás központja
Az olasz Adria egyik legszebb partszakaszán található az elegáns Lido degli Estensi. 1950-től kezdve épült ki és a tengerifenyő borította zónából forgalmas tengeri fürdőhely lett. Sekély öblök és belső tengerek jellemzők, melyek mind a Pó folyó deltavidékéhez tartoznak. Az egyik belső tengerszem a Comacchio-tó.
A város egy igazi szórakoztató központ, minden nap új dologgal képes meglepni Önt, ahol éjszaka sem áll meg az élet. A kivilágított tengeri sétány, a Viale Carducci árkádsorával, obeliszkjeivel, neoklasszikus stílusban épült kioszkjaival, mázas téglával kirakott járdájával hangulatos környezetet teremt a szép üzletek, éttermek, fagylaltozók és éjjeli szórakozóhelyek számára. Itt mindenki részese lehet egy csodálatos nyaralásnak, életre szóló élményekkel gazdagodva. Szívja magába Ön is a fenyő és a tenger különösen kellemes illatát! A végeláthatatlan, lassan mélyülő homokos parton feltöltődhet a kimerítő hétköznapok után.

Tipp: minden szombaton piacnap van a sétálóutcával párhuzamos utcán. Jó lehetőség ajándékot, emléktárgyat, ruhát vagy épp friss zöldséget, gyümölcsöt, hentesárut beszerezni.

Lido degli Estensi 1   OLYMPUS DIGITAL CAMERA   
OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comacchio, avagy kis Velence
Történelmi belvárosát átszelő csatornái miatt nevezik így. 13 – hidakkal összekötött – kis szigetekre épült. Értéke az egyedi szépségében, a népi hagyományokban és a konyhaművészetében rejlik. Szimbóluma a Trepponti építészeti komplexum. 1634-ban építettte Luca Danesi, öt lépcsősor vezet fel, amelyek isztriai kőből készültek. Comacchio székesegyházát San Cassianóról nevezezték el, eredete a 8. századig nyúlik vissza. Comacchio-nak saját lelkülete van, melyet a modern idők sem töröltek el. Sétáljon egyet a történelmi belváros velencei calle-kra hasonlító, szűk utcácskái között, mely más-más arcát mutatja meg nappal és este.
Comacchio meglátogatása a város határán elterülő völgyek közti lassú sétát is jelenti, megvárva a halászok áthaladását és a naplementét, a Comacchio-i völgyek és maga a város egyedülálló tájához hasonló egyedi csend és légkör felfedezése nyomában.

Távolság Lido degli Estensitől: 8 km

Tipp: Comacchio-ban nagyon finom fagylaltokat lehet kapni.

Commachio 1   Commachio 2   Comacchio éjjel
Commachio 4   OLYMPUS DIGITAL CAMERA   
DSC04292_mini   OLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comacchio tó, az érintetlen természet
A Mare Pineta kemping a Pó folyó deltájában, csodálatos környezetben található. Legjellegzetesebb tájképét a völgyek és nedves területek alkotják, melyek enyhén sós vize a történelem folyamán különböző kihasználási lehetőségeket kínált az embernek a halászattól a sópárlásig. 300 féle madárfajnak ad otthont, közülük is a “sztár” a rózsás flamingó. A gyönyörű táj elnyerte az UNESCO Világörökség Parkja címet. Lenyűgöző gyalogtúrát lehet tenni, de nagyon kellemes a kerékpározás is, sőt akár csónakkal vagy lóháton is bebarangolható a természeti park.

Tipp:
1. Kérjen térképes tájékoztatót a recepción a környékbeli útvonalakról
2. Hajókirándulások indulnak a közeli Porto Garibaldi-ból

Pó 2   Pó 1   Po 2
Po 3   Po 4   Pó 3_mini_mini

Porto Garibaldi, a kikötő
Nevét a híres Giuseppe Garibaldiról kapta, aki itt szállt partra 1849-ben. Egy igazi halászkikötő, de láthatunk itt magán jachtokat is. A hangulata miatt megéri felkeresni akár autóval, biciklivel vagy éppen gyalog. Innen indulnak horgász- és halászkirándulások, valamint hajótúrák a Pó deltájába. Számtalan motoros halászhajó és bárka kel útra éjszakánként minden nap, hogy mire az emberek felébrednek, friss zsákmánnyal megrakottan térjenek vissza a kikötőbe. A halpiacon már csak a különleges tengeri herkentyűk látványáért érdemes ellátogatni.

Távolság Lido degli Estensitől: 6 km

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA   10450045_10203918803998198_851456607929137304_o

vissza a látnivalókraSzállás foglalás

newspaper templates - theme rewards