Lakókocsi szállás

...több, mint egy nyaralás!

Ravenna, Olaszország egyik legrégibb és leggazdagabb városa
Kora keresztény műemlékei az UNESCO Világörökség listáján szerepelnek. Ravenna Itália egyik legrégebbi városa. Virágzásának korát a város akkor élte, mikor Honorius császár 404-ben székhelyét Rómából ide tette át. Gyönyörű utolsó fővárosa volt a hanyatló Római Birodalomnak. Ekkor pompás épületekkel díszítették és a tengerig csatornát építettek. E kor rengeteg műemléket hagyott a mai kor számára, mint például Európa legszebb bizánci és őskeresztény mozaikjaival díszített templomai és műemlékei vagy éppen Dante síremléke. A ravennai mozaikoknak nincs párjuk. Elképesztő mennyiségben, szinte érintetlenül fennmaradtak, pedig többnyire 1500 évesek. Ravenna ma kellemes és virágzó város középkori negyeddel, szép régi házakkal és vonzó igazi olasz kávézókkal. Nyáron sok zenei rendezvényre kerül sor, a dzsessztől kezdve a Ravenna-fesztiválig. Nagyon hangulatos sétát lehet tenni a hosszú sétálóutcán.

Távolság Lido degli Estensitől: 30 km

Ravenna1   Ravenna2   
OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ferrara, a középkori Itália egyik legtündöklőbb városa
Ferrara szépen helyreállított épületei emberközeliséget és barátságos hangulatot árasztanak. Szépsége, és kulturális fontossága miatt a Világörökség része.
A várost a mai napig is 9 km hosszú fal veszi körül, amelynek legnagyobb része a 15-16. század során épült. A történelmi belvárosban egymást érik a jellegzetes olasz paloták, melyek egy részét oszlopokkal, domborművekkel, szobrokkal díszítették. A legismertebb épületek egyike a Castello Estense, ami a város közepén található, téglából épült középkori vár, négy tornya van, és várárok veszi körül. A Catedrale Itália legfestőibb külsejű középkori templomai közé tartozik. A katedrálist 1135-ben, román stílusban kezdték építeni. A történelmi központ a szűk, sikátorszerű utcákat sem nélkülözi. Nem lehet kihagyni Ferrara egyik nevezetességét, a Via Delle Volte utcáját. A középkorban itt zajlott a város kereskedelme, a szűk utcát árkádok kötik össze – az egyik oldalon laktak a kereskedők, a másik oldalon a raktáraik voltak. Még az utcaköveket sem változtatták meg.

Távolság Lido degli Estensitől: 60 km

dscn1354   dscn1349   dscn1361
dscn1360   dscn1359   dscn1365

vissza a látnivalókra

newspaper templates - theme rewards