Lakókocsi szállás

...több, mint egy nyaralás!

Velence, az Adria királynője, a víz és a fény városa
Vannak helyek, amiket látni kell. Velence az egyik ilyen hely. Létrejötte mind a természet, mind az ember munkájának köszönhető, ám a környezeti feltételeket a természeti tényezők alakították ki: a lagúnák és szigeteik a legutóbbi jégkorszak hatalmas folyamáradatainak és a tenger munkájának állandó összecsapásából származnak. Több, mint 100 szigetre épült. Milliárdnyi fa cölöp segítségével emelkedik ki a tengerből. A cölöpöket az iszap alatti agyagba és a hordalékba erősítették bele, majd a tetejükre márvány réteget raktak, amely nem engedte át a nedvességet. A levegőmentes, vízzel átitatott fenékréteg megállította a korhadást, így maradhatott fent az alapzat évszázadokon át. Első lakosai a hun Attila elől menekülő halászok és hajósok voltak.
A 3 km hosszú Canal Grande a város fő vízi útja. Több mint 170, a 13-18. század között épült, lenyűgöző szépségű palota és templom sorakozik a csatorna mentén, és 4 híd ível át felette. A mindenki számára egyértelmű Szent Márk tér mellett érdemes kevésbé zsúfolt, csendesebb, Velence meghittebb arcát bemutató tereket is megnézni. A város hangulata lenyűgöző. Olyan, mint valami meseváros, ahol minden eltér a megszokottól. A szűk utcákból, régi házakból árad a történelem, mintha egy varázsló évszázadokkal ezelőtt rögzítette volna a város képét. A hatalmas kupolák, paloták, a lagúnák és a szigeteket összekötő több mint 400 híd magával ragadják a látogatót. Az ősi falakból áradó hangulat, a tengeri levegőben vibráló élénk színek, a zöldes vizű kanyargó csatornák romantikus mezt öltenek, mintha kulisszák mögött járnánk.

Távolság Lido degli Estensitől: 115 km

Tipp:

  1. A legolcsóbb és talán legegyszerűbb megközelítés: az autót leparkolni Mestre városban és busszal menni innen Velencébe (parkolás 0,80 €/óra, buszjegy 1€/fő).
  2. Parkolni lehet Velenvébe beérve a parkolóházakban, ahonnan vaporetto is indul. Ez a leggyorsabb és legkényelmesebb módja bejutni a Szent Márk térre. A Canale Grande-t érdemes vízibusszal (vaporetto) bejárni, partjai mentén több mint 100 palota sorakozik, s az egyik legszebb a Doge-palota.
  3. Velence előtt táblák mutatják Fusinában (Car park + boat), hogy hol lehet leparkolni és hajóval bemenni Velencébe, egész a Szent Márk térig. Kellemes élmény, de nem olcsó.
  4. Érdemes térképet vásárolni.
  5. Ha még nem jártak Velencében, akkor hagyják ki a hosszú sorban állást múzeumokba, templomokba és inkább járják be ezt a különleges hangulatú várost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA      Velence hajóforgalom
OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA   
Velence 1   Velence 2   Velence 3

Padova, egy csodás igazi olasz város
Padova az a város, ahol rengeteg érdekességgel találkozhatunk. A pompás Szent Antal-templom mellett, Giotto freskóival díszített csodás Scrovegni-kápolnáról és lenyűgöző tereiről is ismert. Az utcákon sétálva lépten-nyomon csodálatos helyekre érkezünk. Kötelező sétát tenni a Prato della Valle-ben, ami  Európa egyik legnagyobb tere. A tér közepén egy szép szökőkút áll, amit egy hatalmas ovális park vesz körül. A parkon víz fut körbe, melynek partján 78 olyan szobrot találunk, amik a városhoz valamilyen formában köthető híres embereket ábrázolnak. Egy magyar nevet érdemes megjegyezni: Báthori István, aki a városban tanult. Padova modern és élénk város üzletekkel és érdekes találkozási helyekkel: Olaszország minden részéről és külföldről is jönnek ide fiatalok régi egyeteme miatt, amit az 1200-as években alapítottak. A városközpont legszebb nevezetességei közé sorolják a Piazza dei Signori, magyarul az Urak Terét. Lényegében ez Padova főtere. Itt található a híres Óratorony, és Szent Márk könyvet tartó oroszlánja is.

Távolság Lido degli Estensitől: 115 km

DSCN2635   DSCN2647   DSCN2634  DSCN2642   DSCN2652   DSCN2633

vissza a látnivalókraSzállás foglalás

newspaper templates - theme rewards