Lakókocsi szállás

...több, mint egy nyaralás!

Rimini, a szórakozás fellegvára.
Julius Caesar, átkelve a Rubiconon, Rimini fórumán (főterén) mondott beszédet légiói katonáinak. A város sok császárkori műemlékkel rendelkezik. Augustus diadalívet, Tiberius hidat és amfiteátrumot építtetett Riminiben. Mozgalmas, nyüzsgő, pezsgő város, az olaszországi tengerparti nyaralóhelyek közül a legnagyobb. A város bérelhető evezős csónakokkal, vízibiciklivel és a nagycsaládosok igényeit kielégítő kerékpáros riksáival igazi kikapcsolódást ígér. Európa egyik leghíresebb, és legnagyobb tengerparti üdülőhelye, “Európa Miamija” néven is emlegetik. A több mint ezer szálloda végeláthatatlanul húzódik a tengerpart mellett. A város tengerpartja 15 km hosszú, homokos, kék zászlós, lassan mélyülő, kisgyerekes családok számára is ideális. „Blue Line” buszokkal minden éjszaka egyik diszkótól a másikig utazhatnak a bulizni vágyók.
Rimini környékén számos vidámpark, akvárium, és delfinárium szórakoztatja a kicsiket, a fiatalokat, és a felnőtteket is. Olaszország ezen részén található a legtöbb vidámpark, aquapark, és szórakoztató park.
Fiabilandia egyedülálló vidámpark abban a tekintetben, hogy kifejezetten kisgyermekek számára épült, 10 éven felüli gyermekek számára már nem is túl érdekes, Rimini Rivazzura részén található.
A Rimini mellett közvetlenül fekvő Riccione városában van lehetőség a kikapcsolódásra. Az Aquafan, egy híres aquapark, az Oltremare színvonalas, és izgalmas szórakoztató park, ahol van delfinshow, papagájshow, madárröptetéssel, állatkerttel, érdekes, interaktív természettudományos kiállításokkal.
Riminitől 23 km-re, Cattolica településen az Acquario di Cattolica akváriumot lehet meglátogatni, ahol minden fajta tengeri állatot lehet megcsodálni.
Rimini a San Marinóhoz legközelebb eső olasz város, amellyel egy, a második világháború után amerikai támogatással épített autóút köti össze.

Távolság Lido degli Estensitől: 85 km

Rimini1   Rimini2   Rimini5

Oltremare
Rimini azonban nem csupán a napimádóknak és a társasági élet habzsolóinak a városa, a gyerekek is megtalálhatják számításukat, ha ellátogatunk velük az egyébként felnőttek számára is nagy élményt nyújtó Oltremare nevű delfinárium és családi élményparkba Rimini melletti Riccione településen.

Távolság Lido degli Estensitől: 105 km
Távolság Riminitől: 20 km

   delfinárium 2          

Mini Italia
Egyszerűen kihagyhatatlan program a Rimini mellett található a Mini Itália nevű park, mely 273 híres olasz és európai épület miniatűr mását mutatja be a látogatóknak, 1:25 és 1:50 arányokban csökkentett méretekkel. Az egyik legnagyobb látványosság a mini Velence, amely viszont csak egyötödével kisebb az eredetinél, így Mini Italia látogatói átélhetik, milyen érzés lenne Velencében lenni, és csónakokkal hajózhatnak a Grande Canal kicsinyített másán. A belépőjegy megvásárlása után mindenre ingyen fel lehet ülni, mint pl. a gondolára, a forgókra stb.
http://www.italiainminiatura.com/en

Tipp:
– A belépőjeggyel akár egész évben újra be lehet menni Mini Italia parkba, ha az Információnál kérünk rá egy fényképet.
– IKEA törzsvásárlói kártyával olcsóbb a belépő, más parkokkal pedig kombinált jegy váltható.

Mini 1   Mini 4      
Mini 6   Mini 3   
SAM_1210   OLYMPUS DIGITAL CAMERA   SAM_1284

Távolság Lido degli Estensitől: 97 km
Távolság Ravennától: 67 km

San Marino, a zsebkendőnyi köztársaság
San Marino a legrégebbi ma is fennálló köztársaság, amelyet 301-ben alapított egy remete kőfaragó. Az egyetlen olasz városállam, mely több mint 1600 éve őrzi függetlenségét. A 749 m magas Monte Titano ormára épült, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik Riminire és a tengerre. Európa harmadik legkisebb állama, csak Monaco és a Vatikán kisebb nála. Lakossága valamivel kevesebb, mint 33 000 fő (2013). San Marino kilenc körzetre (castelli) oszlik, amelyek egyúttal városok is. Az ország főbb látnivalói – a természeti szépségeken kívül – a fővárosban, San Marinóban találhatók. A városfallal körülvett középkori óvárosban több száz éves épületek, templomok állnak. San Marino egy tiszta, hangulatos, egyesek számára mesebelinek tűnő ország. Városközpontjában jó néhány órát el lehet sétálgatni, és csodálni – többek között – a szép, rendkívül jó állapotban lévő régi épületet, kastélyt, vagy a gyönyörű kilátást. 

Távolság Lido degli Estensitől: 114 km
Távolság Riminitől: 18 km

Tipp:
         1. Tegyen egy sétát San Marino óvárosában és gyönyörködjön az Adriában madártávlatból.
         2. San Marino legnagyobb turistaáradatát elkerülheti, ha hétköznap látogatja meg a várost.

San Marino1   San Marino4   San Marino főtér
San Marino3   SM 1   San Marino5

vissza a látnivalókra

Szállás foglalás

newspaper templates - theme rewards