Lakókocsi szállás

...több, mint egy nyaralás!

Firenze, Toszkána kulturális központja

Firenze a világ egyik legcsodálatosabb városa, a reneszánsz művészetek fellegvára. Egy másodpercig sem lehet unatkozni, köszönhetően a rengeteg múzeumnak, a gyönyörű építményeknek, a középkorias utcáknak és a hangulatos kávéházaknak. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont, gondoljunk csak a Medicik uralmára, Machiavellire vagy akár a híres művészekre, mint da Vinci, Giotto, Botticelli és Michelangelo, akik mind koptatták Firenze utcáit. UNESCO Világörökség része. Legtöbb fennmaradt építménye, műemléke a 14-16. századból, a reneszánsz időszakából származik.

Tekintsék meg a világ egyik leghíresebb hídját, a Ponte Vecchiót (magyarul Öreg vagy Régi híd), mely közel 700 éves múltra tekint vissza.  A 16. században épült. Jellegzetessége – melynek hírnevét is köszönheti – a fecskefészekként oldalaihoz épített kis műhelyek sora, ahol ötvösök, aranyművesek dolgoztak és dolgoznak ma is.
Innen egészen közel található a híres Uffizi képtár, ahol főleg itáliai reneszánsz festők műveit csodálhatják meg.
A Pitti-palotában híres hadvezérek és uralkodók laktak, mint például Napóleon vagy II. Viktor Emanuele.
Már nagyon messziről fel fog tűnni a Dóm, melynek narancsos kupolája ugyan belesimul a firenzei városképbe, hatalmas méretei miatt mégis távolról szemet fog szúrni.
A San Marco téren pedig állandóan pezseg az élet!

Távolság Lido degli Estensitől: 200 km

Tipp:
Firenze óvárosához közel nehéz parkolni. Vannak azonban magán fizetős parkológarázsok. Ugyan nem olcsó parkolni, de biztonságban tudhatja autóját és nem megy el az idő parkolóhely kereséssel.

dscn1435   dscn1422   dscn1426
dscn1445   dscn1451   dscn1454
dscn1457   dscn1429   dscn1463

vissza a látnivalókra

Szállás foglalás

newspaper templates - theme rewards